MERO ( Epinephelus marginatus )

Nome localMero
Descrición técnicaPertence á familia dos Serránidos. Talle grande, corpo robusto, é alongado, aplanado nos laterais e coa mandíbula inferior saínte, 3 espiñas na orella. Unha soa aleta dorsal con 11 espiñas, unha anal con 3 espiñas e a aleta caudal moi redondeada.
CaladoirosÉ un habitante común e solitario en case todos os fondos rochosos e coralíferos das nosas costas
Técnicas de pescaPéscase de forma artesanal con palangres de fondo, liña e pequenas artes de enmalle
Portos / lonxas de descargaBurela e Celeiro.